måndag 21 december 2015

Fem Frågor Till...

AVGÅ!

Näst sista bandet ut på fem frågor till, blir Stockholms egna Avgå.

Trevlig läsning.


1: Hur har året (2015) varit för Avgå? (både bra och dåliga minnen.) Spelningar, skivsläpp m.m.

Ganska aktivt. Tre släpp (egna EPn "Hem Från SKanstull", split-EP med Lost Warning och en låt på "Chaos In Sweden #2") har det blivit. Vi har även gjort en del gig, bland annat på Tyrolenpunk i Sverige, och annars avverkat Oslo och Badalona. Sista spelningen var på Julpunken på Kafé 44 - ett bra gig med riktigt mycket ös.

2: Vad är / har ni för planer för Avgå för 2016. Vad händer?

Vi inleder året med att åka till Bratislava (Streetpunk Winter Riot Fest) och spela där. Förutom det har vi ett par andra gig bokade med, bland annat på två ställen i Italien i mars. Vi ska även spela in ett album och släppa det under året.

3: Hur tycker du / ni att året (2015) har varit som privatperson?
Spelningar ni varit på. Skivsläpp att rekommendera m.m.

Det har släppts en del bra skivor och Sverige håller fanan högt med Sabotage, Psykbryt och Lost Warning för att nämna några. Chaos In Sweden #2 är en skiva som alla borde äga med. Det har varit några bra gig med så klart. PSK är alltid bra. I övrigt verkar människor blir mer och mer skitnödiga och jag blir tröttare och tröttare på folks evinnerliga skitsnack. Idioter som inte har med scenen att göra får tydligen diktera hur scenen ska se ut och fåntrattar inom scenen (nåja) låter sig styras av gråtfärdiga, kränkta röster. Folk borde också skaffa sig kuk/fitta/[valfritt tredje alternativ] nog för att säga vad de tycker irl också, inte bara på internet. Eller, om man föredrar att hålla god ton och vara kompis för en kväll, stanna där och inte komma dragandes med skit i efterhand... Vad var frågan?

4: Några spelningar eller skivsläpp som du / ni ser fram emot / väntar på för 2016 m.m.?

Förutom Avgå!'s släpp (debutalbum och kanske en split till) och spelningar så ser jag mycket fram emot Agent Bulldoggs kommande album. Det blir hur bra som helst. The Snipes släpper sitt tredje album 2016 med, så det blir nog skitbra. Jag ska besöka Beach Beer Chaos i Badalona nästa år igen, vilket ska bli kul. Annars får vi se vad året erbjuder.

5: Något annat som ni vill dela med er av 

Ja. Skitkul att se tillväxten på Kafé 44 på Julpunken. Det behövs. Vi behöver fylla ut kalendern lite för 2016 så kolla för övrigt in oss på vår hemsida www.avgasthlm.blogspot.com och boka oss om du bokar spelningar.

/Avgå! - Punk från Stockholm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar